Osmanlı mutfağından günümüze uzanan köklü bir lezzet olan Kaytaz Böreği, Hatay mutfağının en özel tatları arasında yer almaya devam ediyor.

UNESCO tarafından “Dünyanın 26. Gastronomi Şehri” unvanı verilen Hatay’ın bu eşsiz hamur işi, hem görünüşüyle hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Hatay’ın Gururu Kaytaz Böreği Avrupa’da Tescillendi
Geçtiğimiz yıllarda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Kaytaz Böreği, şimdi de Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alarak uluslararası alanda da hak ettiği değeri gördü. Müjdeli haberi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu.

Genellikle çarşı fırınlarında pişirilen ve bol tereyağıyla taçlanan bu özel börek, sadece Hataylıların değil, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de gözdesi.




