KADEM desteğiyle Mustafa Kemal Üniversitesi gastronomi bölümünden aşçılık ve girişimcilik belgesi alan kadınlar, KADEM’in yönlendirmesiyle S.S. İskenderun Üreten Altın Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde ev yemekleri konseptiyle üretime başladı.

İşletmeciliğini Serap Subaşı, Canan Ozan ve Yonca Salar’ın üstlendiği kooperatif, düğün, cenaze ve mevlit gibi organizasyonlar için toplu yemek siparişleri alarak hizmet veriyor.
Ayrıca işyeri ve evler için de sipariş alıyorlar.
İskenderun’da AFAD konteyner alanında faaliyet gösteren işletme, kadınların özverili mücadelesiyle kısa sürede önemli işlere imza atmayı hedefliyor.

Kadın girişimciler, hem istihdama katkı sağlıyor hem de geleneksel ev yemeklerini sofralarla buluşturuyor.




